top of page

תודה!

הכתבות האחרונות במגזין

עוד במגזין

מדריך לרוצח: 20 שנה לסרט "אמריקן פסיכו"

עודכן: 30 באוג׳ 2023

"אמריקן פסיכו" יציין בשבוע הבא 20 שנים לצאתו – והוא עדיין אחד הסרטים המופרעים והביזאריים בכיכובם של כריסטיאן בייל. לרגל המאורע, קבלו חמישה פרטי טריוויה שאולי ידעתם על מותחן הפשע המסוגנן.

כריסטיאן בייל מתוך "אמריקן פסיכו" | צילום: באדיבות Lionsgate Films
כריסטיאן בייל מתוך "אמריקן פסיכו" | צילום: באדיבות Lionsgate Films

לכל העדכונים החמים: הצטרפו אלינו בערוץ הטלגרם החדש של מאה בקולנוע!


1) פעם שחקן אופי, תמיד שחקן אופי: במהלך צילומי הסרט, בייל דיבר כל הזמן במבטא אמריקאי, גם מחוץ לסט. במסיבת סיום הצילומים, כשהחל לדבר במבטאו הוולשי הטבעי, רבים מחברי הצוות חשבו שהוא עושה זאת כדי להתכונן לסרט אחר. הם היו בטוחים שהוא אמריקאי לכל אורך ההפקה. לכך מצטרפת העובדה כי ממש לכל אורך ההפקה, בייל קיים בהקפדה את שגרת הבוקר שמציג בן דמותו בתחילת הסיפור.


2) לא זו בלבד, כשחיפש אחר דרכים להפוך את דמותו של גיבור הסרט, פטריק בייטמן, לאמינה יותר, בייל נתקל בריאיון של טום קרוז בתכנית האירוח של דיוויד לטרמן. לדברי הבמאית-תסריטאית מרי הארון, בייל ראה בהופעה הזו של קרוז "חברותיות מופרזת, אך חסרת נשמה", עליה בסופו של דבר ביסס את דמות הגיבור.


3) לפיכך, משעשע לחשוב שבתחילה רבים ייעצו לבייל לוותר על התפקיד כי הוא יהווה "התאבדות קולנועית" עבורו. אזהרותיהם רק גרמו לו להשתוקק יותר לשחק בסרט, דבר שכמובן הפך בסוף למשתלם: תפקידו הפך להופעת פריצה עבורו, אפשר לו להתקדם מתפקידי משנה לתפקידים ראשיים ואז הגיעה גם טרילוגיית "האביר האפל" וזכייתו בפרס האוסקר (לשחקן משנה) ב"פייטר" (2010).

4) הטוב, הרע והנאמן: רוב הדיאלוגים בסרט נלקחו ישירות, מילה במילה, מהנובלה באותו השם עליה הוא מבוסס. חרף היותה של הגרסה הקולנועית אלימה ועוכרת שלווה, ספרו של ברט איסטון אליס עליו היא מבוססת מכיל תיאורים קשים ומטרידים אף יותר, שלא הוכנסו לסרט. למרבה הצער, איסטון אליס עצמו קיבל איומים על חייו אחרי פרסום ספרו.


5) עד היום ניתן למצוא תיאוריות שונות ומשונות בנוגע למה באמת קרה ב"אמריקן פסיכו". אחת הסיבות לכך היא אופיו הסוריאליסטי והמבלבל, עליו שקדה במיוחד הבמאית הארון. כך למשל, בלי ספוילרים, באחת הסצנות היא ביקשה מווילם דפו לגלם את דמותו בשלושה סגנונות שונים: הראשון, כשהוא יודע סוד מסוים; השני, כשאין לו מושג; והשלישי, בעודו לא בטוח. בסיום, הארון ערכה את שלוש הגרסאות יחד ויצרה מצב בו קשה מאוד לפרש ולדעת מה היא האמת.


 

לכל העדכונים החמים, הכתבות והחדשות: הצטרפו אלינו בערוץ הטלגרם החדש של מאה בקולנוע. לדיונים נוספים והמלצות משלכם ניתן להצטרף גם לקבוצת החברים שלנו. תוכלו גם לעקוב אחרינו בעמודי הרשתות החברתיות שלנו באינסטגרם ובפייסבוק או לשלוח הודעה בדוא"ל בכל נושא.

Commenti


bottom of page